Vidović Krišto: “Hrvatski sabor je najgore funkcionirajući parlament u EU-u”

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) gostovala je u Novom danu gdje je komentirala rad Hrvatskog sabora u kojem je ona zastupnica koja najčešće dobiva opomene.

Vidović Krišto je navela kako je pokrenula opoziv predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića no da ostali oporbeni zastupnici nisu potpisali taj opoziv jer “svjedočimo jednoj sprezi lažne oporbe i vladajućih struktura”.

“Hrvatski sabor je najgore funkcionirajući parlament u EU-u. To je namjerno tako do samog predsjednika kako Sabor ne bi mogao vršiti svoju funkciju. Opomene koje dobivam je da bi se spriječila istina jer istina je njihov najveći neprijatelj”, rekla je, piše N1.

“Ako imamo medije koji su šute i blokirane institucije poput Sabora, onda Vlada može činiti što hoće. Ovolike afere korupcijske, ovolika krađa se ne bi i mogla dogoditi kada bi Sabor funkcionirao normalno”, dodala je.

Tvrdi kako Zlatu Hrvoj Šipek ne može zvati državnom odvjetnicom jer je ona “zaštitnica kriminala i korupcije u Hrvatskoj”. “USKOK, koji je zadužen za sofisicirani kriminal,  istražuje zašto župan nije platio vez za jahtu, pa nama se Europa smije, pa zašto ne istražuju odakle mu jahta?”, zapitala se Vidović Krišto.