VIDEO/ Završeni radovi na energetskoj obnovi petrinjskog Slapa

Na području grada Petrinje nastavljaju se radovi na energetskoj obnovi objekata. Tako je nakon brojnih objekata obnovljen i objekt “Slap” Dječjeg vrtića Petrinjčica.

Bila je to prigoda da gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima obiđe dječji vrtić „Slap“ na kojem su završeni radovi energetske obnove čija je vrijednost 2,4 milijuna kuna.

Tom prigodom je kazao:

„Drago mi je da u ovom gradu postoje neki dobri, mladi i iskusni ljudi koji su dali sve od sebe da vidimo što znači imati grad energetski obnovljen, što i dokazuje zašto smo mi među prvim gradovima u Hrvatskoj po povlačenju iz europskih fondova. Znamo da je društvo sklono zaboravu i zato ih treba posjetiti da smo upravo kroz energetsku obnovu kada su u pitanju naši vrtići povukli jako puno novaca, ne samo kroz energetsku obnovu nego i kroz Intervencijski plan.

U vrtiću u Dujmićevoj ulici je uloženo preko 5 milijuna kuna, dok je u vrtiću „Slap“ oko 3 milijuna kuna, te za interijer i eksterijer bliže 3 milijuna kuna pa kada sad pogledamo koliko smo uložili s malim igralištima u zadnje dvije tri godine vidimo da je to jako puno novaca. Sada možemo dati naglasak na ono što je izuzetno važno da niti jedno dijete neće biti neupisano, a to je ključ cijele priče i uz sve to s novim vratićem u Češkom selu koji će biti blizu 7 milijuna kuna dobiti ćemo još više kapaciteta.

Sad već pričamo o iznosu koji je blizu 20 milijuna kuna i to je nešto što nam nitko ne može uzeti, to je zadovoljstvo koje se mora iskazati prije svega da se zahvali ravnateljici kao i tetama u vrtići koje su uređivale ovaj vrtić. To je jedna dobra sinergija i zajednička snaga koja je došla do rezultata.

Izvoditelju radova jedno veliko hvala koji je riješio sve u roku i to je izuzetno važno.
Smatram se da će ovaj vrtić biti dobra ponuda i da će biti u njemu zadovoljno svako dijete koje dolazi u njega kao i njihovi roditelji. Želim im da u ovaj godini imaju sve sadržaje koje treba imati svako dijete, a to je cilj jer grad Petrinja je ono što volimo reći „Grad-prijatelj djece“ to je naša strategija, naš glavni orijentir da su nam djeca na prvom mjestu.“ – zaključio je gradonačelnik Dumbović.


Ravnateljica dječjeg vrtića „Petrinjčica“ Nataša Vidović, objasnila je poslove vezane za rekonstrukciji objekata dječjih vrtića:

„Danas se nalazimo kod objekta „Slap“ gdje smo došli vidjeti što se to proteklih nekoliko mjeseci radilo na objektu i oko objekta. Znači provodili su se radovi energetske obnove koji zajedno s vanjskim uređenjem iznose oko 2,4 milijuna kuna. Od energetske obnove radila se vanjska ovojnica, izmjena vanjske stolarije te se mijenjala unutrašnjost vezana za električnu energiju. Vanjski radovi bili su ti da smo uređivali parkirni prostor za naše djelatnike, da smo oslobodili ulaz i prilaz našim roditeljima prilikom dolaska i odlaska iz našeg objekta.

Tijekom ljetnih mjeseci radili su se i unutrašnji radovi objekta koju sada nismo imali priliku vidjeti jer je dnevni odmor djece. Radovi koje smo radili unutra u vrijednosti zajedno s još jednim manjim objektom Sajmište iznose oko 700 tisuća kuna. Prije svega imali smo rekonstrukciju kuhinje, rekonstrukcije sanitarnog čvora za odrasle i imali smo izmjenu svih podnih podloga u sobama dnevnog boravka kao i krečenje. Na sajmištu imamo dvije odgojne skupine, tamo smo imali rekonstrukciju sanitarnog čvora za djecu i imali smo izmjenu u sobama dnevnog odmora. Ovdje u ovome objektu ostalo nam je promijeniti unutarnju stolariju i rekonstrukcija sanitarnog dječjeg čvora, međutim to je zahvat koji jednostavno zahtjeva da ovaj prostor bude oslobođen od djece i onda u dogovoru sa Gradom odlučeno je da bi se to moglo izvoditi slijedeće godine. Moram također to istaknuti da su ovi radovi započeli još prošle godine izgradnjom dječjeg igrališta, tako da će cijelu cjelinu dobiti slijedeće godine.

Zahvaljujem se Gradu Petrinji i gradonačelniku Darinku Dumboviću koji su prepoznali našu problematiku koji su uvidjeli problem naših objekata i dalo se u proteklih pet godina veliki doprinos da svi naši objekti podignu se na višu razinu“ – kazala je ravnateljica Vidović.