VIDEO Uručeni ključevi korisnicima privremenih smještajnih jedinica u Mošćenici

Danas je u privremenom stambenom naselju u Mošćenici, koje je smješteno u Poslovnoj zoni Mošćenica – Poljana, gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, uručio je ključeve korisnicima privremenih smještajnih jedinica, građanima i predstavnicima udruga.

Privremeno stambeno naselje u Mošćenici ima 48 stambenih jedinica od kojih je 24 površine 15 četvornih metara, dok je preostalih 24 površine 29 četvornih metara, a investitor je Grad Petrinja.

Tom prigodom Dumbović je kazao:

“Posebno mi je drago što vas danas mogu pozdraviti iz Mošćenice koja je bila i ostala sinonim pobjeda u Domovinskom ratu. Upravo se nalazimo na nekadašnjoj liniji fronte i ovdje se u stvari stvarala Domovina, a ovjede upravo sada stvaramo neke nove uvjete života za čovjeka. Čovijek nam je uvijek na prvom mjestu i vjerujem da će mo svi zajedno, iskreno i prijateljski raditi u interesu onih koji u ovoj katastrofi preživjeli najgore, ostali su bez svojih domova, neki i bez svojih najbližih ali nisu ostali bez onog našeg ponosa i osjećaja da grad Petrinju u suradnji sa državom, županijom obnovimo.
Dans možemo reći da ovdje imamo 48 kontejnera, 31 obitelj, preko 50 ljudi koje će mo smjestiti, kojima će mo dati ključeve, ali imamo i udruge koje također traže svoje mjesto “pod suncem”, kazao je Dumbović.

U Mošćenici je bio i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja te načelnik Stožera za sanaciju posljedica potresa Tomo Medved koji je naglasio ambiciju Vlade za što jasnijim i preciznijim odlukama za sanaciju šteta na ovom području.

[UŽIVO] Gradonačelnik Petrinje uručit će ključeve u privremenom