VIDEO/ Počela je bura – Bura promjena započela kampanju

Bura promjena _Stjepan Kostelac, Ante Dabo i Ante Kovač/Izvor: FB

Bez ikakve pompe, razno raznih obećanja i političkih potresa Nezavisna lista Bura promjena započela je kampanju.

Kao što je već poznato nositelji liste su nezavisni gradonačelnici i načelnici Novalje, Otočca, Plitvica, koji kažu da su u potpunosti neopterećeni stranačkim prepucavanjima, podmetanjima ali i osobama koje se nalaze na drugim listama.

Nositelj liste  je gradonačelnik Novalje Ante Dabo, a tu su i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac i načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač.

-Mi smo uvijek podržavali svaki dobar prijedlog, bez antagonizama i prijepora po političkoj osnovi. Nastojali smo biti platforma i otvoriti prostor za nove ideje. Uspjeli smo umanjiti dominaciju HDZ-a jer su se unatrag 28 godina u toj stranci stvorile različite struje. Proračun Ličko-sensjke županije rušili su i neki članovi Bure, zato među nama  danas nema gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića jer njihovo rušenje Proračuna bila ta kritična točka u kojoj nas većina nismo htjeli sudjelovati. Zato se HSP sa današnjim HDZ-om našao u nekoj prešutnoj koaliciji.

Mi ne želimo s bilo kime tako koalirati jer smo dokazali da kao nestranački čelnici mogu dobro upravljati gradovima i općinama. Zato se ne bojimo ucjena, pogotovo HDZ-a koji je s mnogo toga plašio ostale vijećnike s posljedicama usvajanja  ili neusvajanja Proračuna. Ne želimo se vezati uz ljude koji u svemu ovome gledaju isključivo svoj osobni interes, zaključio je Ante Dabo.

Da je na djelu dezinformiranja javnosti o nepostojanju  Bure promjena ustvrdio je i Stjepan Kostelac. Po njegvim tvrdnjama već danima traju dezinformacije po kojima „Bura promjena“ uopće ne postoji, iako za takve netočne tvrdnje ne postoji bilo kakva osnova. Kostelac je upozorio i na to da bi HDZ nakon ovih izbora mogao ponovno ići u rušenje Proračuna, što bi bilo ravno katastrofi.

Ante Kovač iz Korenice smatra da su na djelu dezinformacije u režiji pojedinih medija, stranaka i političara.

-Mi postojimo i napravili smo prvi korak 2017. i zato je naš slogan „Korak naprijed“, ali ne na način izazivanja nereda, rušenje Proračuna i stvaranja jedne nenormalne situacije. Kada vidimo liste novoga i staroga HDZ-a mene pomalo vrijeđa da se Darko Milinović danas svrstava u neovisne jer smo mi i pokrenuli Buru promjena zbog njega. S druge strane, ako su  Branislav Šutić i bivši župan Milan Jurković budućnost ove županije, neka onda narod izabere takvu budućnost, rekao je Ante Kovač.

Nezavisnu listu promjena čini 31 kandidat, a koje možete pogledati ovdje: kandidacijska lista .

Predstavljanje čelnika Bure promjena u Gospiću!

Objavljuje Nezavisna lista Bura promjena u Ponedjeljak, 25. veljače 2019.