VIDEO Pernara straža iznijela iz sabornice

Zagreb, 16.10.2019 - Sjednica Hrvatskog sabora, iznošenje zastupnika Pernara iz sabornice. Na fotografiji Ivan Pernar. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Još jednim incidentom zastupnika Ivana Pernara, koji je na slobodnu temu želio govoriti izvan za to predviđenog vremena, pa u konačnici dobio zabranu govora u srijedu i četvrtak, Hrvatski sabor počeo je u srijedu radi dan. 

Manipulirate na vrlo ružan način i ostalih 70-ak zastupnika, koliko ih je u sabornici, mogu se tako ponašati, ali to ne rade jer su pristojni i dobro odgojeni. Vi namjerno provocirate da bi vas straža iznijela, poručio je Pernaru predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

 Pernar je, nakon što je Jandroković pročitao dopunu dnevnog reda i pitao tko ima primjedbe na to, iskoristio priliku da bi iskazao neslaganje načinom na koji funkcionira hrvatsko pravosuđe.

Sedam osumnjičenih za silovanje u okolici Zadra je pušteno na slobodu, pravosuđe nam je katastrofa, rekao je Pernar, kojeg je predsjednik Sabora uputio da o tome može govoriti “za pet minuta”, u vremenu rezerviranom za slobodne teme, no Pernar se na to oglušio i nastavio govoriti iz klupe.

 “Za pet minuta možete reći sve što želite, u protivnom tražite da pozovem stražu, namjerno provocirate da budete izneseni iz sabornice”, prozvao ga je Jandroković, no Pernar je nastavio govoriti, o čemu, u prijenosu se nije čulo.

Jandroković mu je potom, izrekao prvu, pa drugu opomenu, pa mu je u konačnici oduzeo pravo govoriti na saborskoj sjednici danas i sutra, odredio stranku i zamolio saborsku stražu da Pernara izvedu iz sabornice.

Stražari su to i učinili, uz Pernarovu galamu i kritike na račun pravosuđa. 

Sabor u srijedu očekuje dinamičan rad, premijer Andrej Plenković podnijet će mu godišnje izvješće o radu Vlade, a nakon toga slijedi oporbeni prijedlog o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Jandroković mu je dao opomene, oduzeo mu je riječ i za danas i za sutra, no Pernar je i dalje stajao i uzvikivao ‘stanje u pravosuđu je zastrašujuće’.

Jandroković je tada odredio stanku i pozvao je stražu koja je Pernara iznijela iz sabornice.

Nacionalno/N1.