VIDEO/Pentagon službeno objavio tri snimke NLO-a

Pentagon je na svojim službenim stranicama objavio tri kratka videa “neidentificiranih zračnih fenomena”, a koje prikazuju neidentificirane leteće objekte kako se brzo kreću ispred infracrvenih kamera.

Na snimkama objavljenim na službenoj stranici pomorskih zračnih snaga (Naval Air Systems) čuje se kako netko u pozadini komentira kako se vjerojatno radi o dronu.

Mornarica je već u rujnu prošle godine potvrdila vjerodostojnost snimaka, no tek su ih sad objavili službeno kako bi “razjasnili zablude stvorene u javnosti jesu li snimke uopće autentične i ima li još videa”, rekla je glasnogovornica Pentagona Sue Gough.

Američka mornarica ima službene upute prema kojima piloti moraju postupiti u slučaju da se uoče mogući NLO. Još 2017. jedan od pilota koji je to doživio, za CNN je rekao da se objekt kretao na način koji ne zna objasniti.

“Kako sam mu se približio, tako je naglo ubrzao prema jugu i nestao u roku od dvije sekunde. To je bilo iznimno naglo, kao loptica za ping pong koja se odbija od zida”, rekao je umirovljeni pilot David Fravor.

Bivši senator iz Nevade Harry Reid objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je sretan što je Pentagon konačno službeno objavio snimke, ali da su time samo zagrebali površinu istraživanja koje se radilo i materijala koje su imali.