VIDEO: Ovo su mladi policajci koji kraj godine slave uz Užičko kolo

Izvor: Youtube

Društvenim mrežama raširi se video na kojem se djevojke i mladići zabavljaju i plešu uz Užičko kolo. Na videu mladi kadeti Policijske akademije u Zagrebu, slave kraj školovanja i plešu kolo na “istočnjački melos”.

Kako doznajemo sa društvenih mreža video je, nastao u četvrtak 15. srpnja na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

– To je bilo jučer, proslava završetka obrazovanja zadnjeg policijskog naraštaja u Policijskoj akademiji ‘Josip Jović’ , objavio je čitatelj upućen u cijeli slučaj, prenosi Maxportal.

Ovaj video za javnost dolazi u nezgodno vrijeme jer tek su se stišale reakcije na Užičko kolo koje je izvedeno na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u sklopu Međunarodne smotre folklora.

Na objavu vide iz Policijske akademije reagirali su iz Ministarstvu unutarnjih poslova.

“Izvješćujemo da je i Ministarstvo u sjedištu danas tijekom dana zaprimilo kraću snimku koja je vjerojatno nastala na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a na kojoj se vjerojatno vide prekvalifikanti za zanimanje policajac. Odmah po primitku snimke od Policijske akademije smo žurno zatražili detaljno izvješće i provjeru autentičnosti navedene snimke.

Po zaprimanju relevantnih informacija obavijestit ćemo o utvrđenom, kao i o činjenici je li došlo do propusta u odnosu na odgojno-edukativnu ulogu navedene ustrojstvene jedinice ovog Ministarstva”, objavili su iz MUP-a.

I dok traje istraga, građani komentiraju. Jedni u tome ne vide ništa sporno, drugi su bijesni

“Muzika ne zna za mržnju i nacionalizam. Uz svaki dobar ritam srce zaigra”, “U redu je braćo, nisu nikoga ubili ako su Užičko zaigrali”, “Koga smeta nek ne gleda! Što nabijate stalno tenzije s glupostima?”…

“Pjesme, ples i ostala kultura se ne može braniti. Ona se uči odgaja. Svatko voli, prema svo izboru, a ne nametnutom. Po tome, svaka država bi bila kulturno izolirani, što nije normalno. Svoje volimo, a tuđe poštujemo.”

No, mnogo je veći roj negativnih komentara:

“Postoje i tradicionalni hrvatski plesovi, ali ne nego udri po užičkom. I ovakvi će danas-sutra provoditi zakon u državi”, “Bože sačuvaj nisu nas mogli u ratu, ali su nas sad uz ovu vladu posrbili i to dobro”,

“Znači da ima većina Srba u toj akademiji”

“Smeće su učitelji i odgajatelji,a ne znam iz kakvih obitelji dolaze djeca”

“Odmah smijeniti ravnatelja policijske škole u Svetošimunskoj”

“Ministre Božinoviću, iz moralnih razloga podnesite neopozivu ostavku. Ovim činom ste uvrijedili sve branitelje“, prenosi Maxportal.