VIDEO/ Nevjerovatno: Mlada Nizozemka htjela pomaziti poskoka(!) pa joj spašavali život u splitskoj bolnici

Ova priča slobodno bi se mogla svrstati u kategoriju onih “vjerovali ili ne”.
Naime, koliko je ovaj slučaj banalan i u stvari začuđujući, kako bi se reklo ravan uzrečici “do kuda može ići ljudska glupost” je događaj između mlade Nizozemke i madog poskoka koji se odigrao na Biokovu.

Kako je preneseno u medijima, Nizozemka koja ima između 25 i 30 godina, u društvu sa dečkom šetala je Biokovom te istraživala ljepote životinjskog i biljnog svijeta.

No, u jednom trenutku je mlada Nizozemka primijetla zmijicu ispod kamena i poželjela se s njom poigrati, odnosno pomaziti ju.

Očito za takvu vrstu nježnosti zmijica, a radilo se o poskoku, nije bila raspoložena te ju je ugrizla za prst desne ruke.

Kad su vidjeli što se dogodilo i o čemu je riječ brže bolje pozvali su Hitnu pomoć iz Makarske.

Dečko mlade žene odmah je automobilom krenuo u podnožje Biokova pri čemu su ih na pola puta djelatnici tog parka dočekali.

Liječnik je odmah utvrdio o kakvom se ugrizu riječ, te mjesto ugriza označio penkalom. Žurno su se s pacijenticom vozilom Hitne pomoći zaputili prema Splitu, prema Klinici za infektologiju KBC-a Split.

Tijekom vožnje do Splita ta je ruka, odnosno podlaktica, već bila otekla i dolaskom u KBC Split Nizozemka je odmah dobila antivepirin serum, koji se obvezno daje pri ovakvim ugrizima poskoka, kazao je dr. Mate Kasalo iz makarske Hitne pomoći.

Inače tijekom prijevoza u Split nije bilo naznaka za davanje antiviperin seruma jer je Nizozemka bila u stabilnom stanju.

Ovdje nije riječ o slučajnom ugrizu zmije, već je zmija bila isprovocirana, odnosno osoba je sa zmijom htjela ostvariti svojevrsni kontakt.

Da bi stvar bila još gora, mlada Nizozemka je učinila još jednu glupost.

Ona je sama sebi isisavala otrov iz mjesta gdje ju je ugrizao poskok tako da je sama sebi usisala otrov u tijelo.

Ono na što treba obratiti pažnju prilikom odlaska u prirodu je podatak da se ljudi trebaju upoznati sa životinjskim svijetom a pogotovo onim zmijskim, i da se upoznaju s činjenicom da u prirodi, pogotovo u planinama živi i poskok, inače najotrovnija zmija u Europi.