VIDEO/ Invazija hobotnica na obalu Walesa

Pixabay

Velika i neobična invazija hobtinca zabilježena je na plažama koje posljednja tri dana vrve hobotnicama koje same izlaze iz mora.

Ovaj fenomen zabilježen je na dijelu obale Walesa, a hobotnice najčešće izlaze na obalu tijekom noćnih sati. Osim onih koje su na obalu izašle same, svjedoci su pronašli i mrtve jedinke.

Brett Jones, voditelj brodskih izleta u kojima obilaze dupine, kazao je da ih je prvi puta vidio kada se vraćao s jednog izleta nakon zalaska sunca.

“Bilo je kao u scenariju kraja svijeta. Bilo ih je oko 20 ili 25 na plaži. Nikada ih nisam vidio tako izvan vode”, kazao je.

Pravi uzrok ovog ponašanja je nepoznat ali se pretpostavlja kako bi nedavne oluje koje su pogodile taj dio Velike Britanije mogle imati veze s ovim neobičnim ponašanjem hobotnica.

Morski biolog Steve Simpson izjavio je da je “ekstremno čudno i nevjerojatno rijetko” da hobotnice na ovaj način izlaze iz mora na suhu obalu.

Navodi kako su hobotnice jako ranjive na kopnu i teško je zamisliti da su na njemu pronašle novi izvor hrane, piše Guardian.