VIDEO/ HNS priredio iznenađenje za Modrića

Nogometaš s najviše nastupa za hrvatsku reprezentaciju Luka Modrić dobio je iznenađujući poklon od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u ponedjeljak.

U konferencijsku salu opatijskog hotela Milenij došao je misleći da će putem Zoom aplikacije odgovarati na pitanja hrvatskih novinara poslije pobjede nad Ciprom u kojoj je postao igrač s najviše nastupa za Vatrene svih vremena. Međutim, tamo su ga dočekali najznačajniji ljudi u njegovoj reprezentativnoj karijeri: otac Stipe, supruga Vanja, bivši izbornik Vatrenih Slaven Bilić, bivši kapetan i suigrač Darijo Srna, čiji je rekord srušio, bivši suigrači u reprezentaciji Niko Kranjčar, Marijan Buljat i Hrvoje Čale, sadašnji suigrač Mateo Kovačić, nekadašnji suigrač iz Zrinjskog Davor Landeka, team menadžerica reprezentacije Iva Olivari i Lukin nekadašnji trener Stjepan Deverić.

Otac Stipe ga je pitao koji mu je najdraži gol za reprezentaciju.

– Najdraži gol je onaj protiv Argentine, zbog svega što smo napravili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i zbog značaja utakmice. Naravno da su mi svi reprezentativni golovi dragi, ali ovaj je posebniji od drugih.

Darijo Srna se na početku našalio kako je i on skupio 135 nastupa jer nisu mu upisali nedavni nastup u Petrinji u humanitarnom dvoboju pa ga onda upitao koji mu je bio najteži trenutak u reprezentativnoj karijeri?

– Prije svega, hvala bratko na lijepim riječima na večeri poslije utakmice, tebi i svima ostalima. Stvarno ste me dirnuli, a ti znaš da ja nisam baš od pokazivanja emocija, ali nisam se mogao suzdržati. A najteži trenutak je definitivno utakmica protiv Turske u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008. godine u Beču. Pogodio nas je taj poraz, bilo nam je teško, znaš i sam kakve su nam bile reakcije u svlačionici i koliko nam je bilo teško. Što god smo poslije toga napravili, taj je poraz uvijek bio tu negdje…

S bivšim izbornikom Slavenom Bilićem pričalo se o glazbi. Zanimalo ga je koja ga je pjesma u autobusu, osim njegove pjesme koju je napisao za Euro 2008., najviše živcirala, a koja im je bila najbolja?

– Iskreno, mene osobno nije nijedna živcirala, a drage su mi bile sve koje su o Hrvatskoj. Vaša nije bila loša, ha, ha, ha…

A na pitanje kako stoji s kineskim, diplomatski je odgovorio: – Nisam baš nešto, ali naučit ću ako treba, ha, ha, ha…

Niku Kranjčara je zanimalo da slažeš ekipu za Kutiju šibica od igrača s kojima je igrao i još uvijek igra u reprezentaciji, tko bi sve bio u momčadi?

– Uh… Pet plus jedan, je l’ tako? Golman bi bio Suba, jer voli igrati mali nogomet, a dobar je na golu i u igri nogama. Drugi bih definitivno bio ti. Stavio bih Čarlija, netko nam treba u obrani da udara, ha, ha, ha… Mateo Kovačić, mislim da je dobar na malom nogometu i da isto voli igrati. I treba nam još jedan koji će zabijati golove. Dudu!