(VIDEO) Evo kako je pukovnik Ivica Pandža Orkan osramotio državni vrh

Umirovljeni pukovnik HV Ivica Pandža Orkan/Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Poznato je da visoko pozicionirani hrvatski političari, iz njima samo znanih razloga nastoje prešutiti, izbristi i zanemariti činjenice da u Hrvatskoj još i danas postoje grobnice u kojima se nalaze tijela pobijenih i izmasakriranih Hrvata kojima se ne pridaje nikakav značaj a kamo li pijetet i štovanje.

Žalosno je da te i takve političke foteljaše i laktaše podržavaju svojim postupcima i oni koji predstavljaju državni vrh.

Koji su uzroci tom licemjerstvu i zašto se, očigledno je, nastoje prešutno otrgnuti od zaborava stradanja Hrvata i zaboraviti na grobnice u kojima hrvatskim snom “snivaju” pobijeni Hrvati teško je reći.

Ono na što godinama upozorava umirovljeni pukovnik HV Ivica Pandža Orkan, je činjenica da te hrvatske žrtve zaslužuju ako ništa više onda barem da im se od strane državnog vrha “pokloni” pozornost, uvažavanje i dužno štovanje, što nažalost do sada nije učinjeno.

Treba podsjetiti da se druga masovna grobnica po veličini iza Ovčare nalazi se u Baćinu, u kojoj se sve do 1997. skrivalo 56 izmasakriranih tijela, isključivo civila.

Umirovljeni pukovnik Ivica Pandža Orkan godinama upozorava na prešućene istine, na žrtve i grobnice kojih je Banovina puna. Uz svako poštivanje prema Ovčari i Vukovaru, Škabrnji i Voćinu, već dugo želi skrenuti pozornost na Dubicu, Hrvatsku Kostajnicu i Dvor, čijih 400-tinjak žrtava nijemo vapi za upoznavanjem javnosti o njihovim sudbinama, ali i za priznavanjem.

Ne želi prihvatiti istinu da visoko rangirani političari nikada nisu našli za shodno da posjete Baćin, da nikada nisu došli na obljetnicu tog stravičnog srbočetničkog zločina.

“Prošlo je 27 godina a nikad niti jedan predsjednik države, Sabora ili Vlade nije bio u Baćinu kako bi odao počast žrtvama”, prozvao je Orkan državni vrh u kratkom videu:

Objavljuje Ivica Orkan u 4. svibnja 2018