VIDEO/ Davor Tolja i Whiteheads sa premijernim singlom „Što je bilo“

Promo

Prošlo je, čak više od trideset godina od kad je Davor Tolja vizionar i kreativna snaga kultnog synthpop dua Denis & Denis, ali i nakon surdanje sa brojnim pjevačicama ponovno krenuo na još jedno glazbeno putovanje ali ovaj put sa muškim vokalom, odnosno sa riječkim Whiteheadsima.

Svijetlima glazbene produkcije premijerno je predstavljen prvi, ali zasigurno ne i zadnji singl – pjesma „Što je bilo“!

Kopajući po prašnjavoj ladici svoje glazbene prošlosti, ovaj plodonosnog riječki glazbenik, skladatelj i aranžer, nakon kreativne pauze, u suradnji sa tekstopiscem Alidom Šarar stvara novu rock baladu. Prva predstavljena autorska pjesma Whiteheadsa i video singl „Što je bilo“ donosi onu nostalgičnu notu izgubljenih trenutaka u kojoj se mogu pronaći sve generacije.

Dječački snovi i glazbeni hedonizam povezali su nekoliko generacija riječkih glazbenika u postavu benda Whiteheads koji čine Davor Tolja (Denis & Denis), Joško Serdarević (Xenia), Damir Komnenović, Boris Grgić i Ivan Krševan Komnenović.

I dok se pojedini članovi mogu smatrati nositeljima subkulturnih zbivanja koja su umnogome utjecala na kulturnu orijentaciju grada tokom ranijih desetljeća, različite generacije ovog benda danas vibriraju u jednakom rock ritmu stasalom na klasicima svjetske rock scene ’60-ih i ’70-ih.

Osluškujući ritam svoga grada, ovi pioniri riječke rock scene utjelovili su njezin stari umjetnički duh kroz Udrugu LP Rock, koja je kroz tri godine svoga postojanja okupila više od 800 zaljubljenika u glazbu i zaradila Godišnju nagradu Grada Rijeke za doprinos širenju glazbene kulture i njenog utjecaja na poboljšanje kvalitete života građana Rijeke, a upravo je na valovima njezinih strastvenih riffova koji su zaljuljali riječku scenu plesnjacima i koncertima na poznatom hotelu „Marina“, zaživio rock kvintet po imenu Whiteheads.

Singl „Što je bilo“ sniman je u riječkom studiju G.I.S. pod budnim okom Davora Tolje i Mateja Zeca, koji je ujedno zaslužan i za njegovo miksanje i masteriranje.

Članovima grupe Whiteheads u snimanju su pomogli i prateći vokali Ana Jakšić i Andrej Babić, a za njegovu ekranizaciju u poznatom riječkom klubu Pogon kulture zaslužni su redatelj Igor Modrić i snimatelj Robert Kalčić.

Damir Komnenović/Foto: D.Prša/Nacionalno

Jedan od “oslonaca” ili stvaratelja Whiteheadsa Damir Komnenović ne krije ambicije, kaže da očekuju od ove pjesme da se “vrti”, da bude interesantna te da usporedno sa sljedećim uradkom koji uskoro dolazi izazovu simpatije ili iskrenu kritiku slušatelja.

“Ne očekujemo Wembley, zagrebačku Arenu, želimo kroz live nastupe dokazati i pokazati koliko vrijedimo, pokazati da smo mi oni koji žive glazbu. Upravo zbog toga plan nam je krenuti na tržište bivše države. U pripremi nam je nova stvar pod nazivom “Na Badnju večer”, pjesma u duetu sa jednom iznimno poznatom pjevčicom sa prostora bivše Jugoslavije. Očekujemo da ta stvar izađe 24./25.prosinca, i uvjereni smo da je upravo to ono što nedostaje svim onima koji žive u svijetu naše glazbe”, kaze Komnenović.

Ne skriva ni daljnje planove, kaže da ih očekuje puno posla no ne žele ni u kojem slučaju raditi po nečijim stilovima tkz. štancanja pjesama.

“Za sada idemo sa te dvije pjesme, a potom slijedi snimanje spota na Krku i Irskoj s već spomenutom glazbenicom, čije ime ostaje još prekriveno velom tajne. Nakon ovog našeg singla “Što je bilo”, pjesma koja dolazi “Na Badnje veče” ljubavna je, i pokazat će svu svoju moć. Za one koji nas ne poznaju ili nisu čuli za nas mogu samo reći da smo mi grupa, ljudi sa iskustvom i da imamo više pozitivne euforije nego što smo imali u mladim danima, a to puno znači, ako me možete razumijeti”, kazao je Komnenović.

WHITEHEADS @ FB: https://www.facebook.com/whiteheads.band