Vestager poručila da Europska komisija želi vidjeti plan restrukturiranja koji će omogućiti generiranje dobiti i održivost kompanije u budućnosti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je povjerenicu Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Na sastanku su pozitivnim ocijenjeni dobri ekonomski trendovi koje ostvaruje hrvatsko gospodarstvo, stabilnost javnih financija te smanjenje javnoga duga.

Razgovarali su i o pronalasku okvira za pomoć razvoju Vukovara, u skladu s europskim i hrvatskim propisima, radi stvaranja boljih uvjeta za veću i bržu dostupnost europskih sredstava te poticanja ulaganja u Vukovar, koji je prošao kroz najteža stradanja u Domovinskom ratu.

Povjerenica Vestager izrazila je zadovoljstvo naporima Vlade oko dovršetka procesa dokapitalizacije kutinske Petrokemije na tržišnim principima, s ciljem održivosti poslovanja i nastavka proizvodnje, oko čega se vodila kontinuirana komunikacija s Europskom komisijom.

Govoreći o brodogradnji, predsjednik Vlade naglasio je kako je dolazak povjerenice u Zagreb pokazatelj da Komisija i Vlada nastavljaju zajednički raditi na pronalasku rješenja koja će omogućiti dugoročnu održivost hrvatske brodogradnje i poslovanje na zdravim temeljima.

Što se tiče Uljanik grupe, povjerenica Vestager poručila je da Europska komisija želi vidjeti plan restrukturiranja koji će omogućiti generiranje dobiti i održivost kompanije u budućnosti, vodeći računa o fiskalnoj izloženosti države.