Verica Rupčić: Nije točno da vijećnici nisu znali upaliti tablete

Poštovani,
sukladno članku 40. Zakona o medijima tražimo objavljivanje ispravka netočnih informacija objavljenih na portalima net. hr RTL vijesti, Indeks.hr, Nacionalno.hr i Slobodna Dalmacija i to u nastavcima, a pod naslovima:
“eh, ta tehnologija
‘Želimo biti najmoderniji u zemlji’: koprivnički političari kupili tablete koje nisu znali ni upaliti
BLAMAŽA
POLITIČARI U KOPRIVNICI DOBILI TABLETE U RUKE PA SE OSRAMOTILI: Na sjednici ih nisu znali upaliti pa su sve morali odraditi na stari način
GLUP I GLUPLJI NA HRVATSKI NAČIN
Koprivnički političari htjeli biti najmoderniji u zemlji pa si kupili tablete koje nisu znali upaliti ”
Nije točno da članice i članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije nisu znali upaliti tablete, budući da su sudjelovali na edukaciji za primjenu istih u okviru priprema za navedenu sjednicu, koja je održana 13.rujna. Da su osobe, koje se nazivaju novinarima shvatile o čemu se radilo i što se događalo na sjednici, napisali bi činjenice. Na sjednici je 5. točka dnevnog reda bila izmjena poslovnika, a tek ista izmjena omogućava prelazak na elektronsko glasovanje. Dakle, svi vijećnici su uključili svoje tablete pravilno i na vrijeme, ali sustav nije pravilno funkcionirao pa se i nije moglo glasovati elektronskim putem.
Novinari trebaju provjeriti činjenice, a ne pisati tekstove na osnovu nagađanja, a s ciljem omalovažavanja i to opetovano u nizu tekstova.
Ovim tekstovima ste nanijeli veliku štetu članicama i članovima Županijske skupštine, a time i predstavničkom tijelu, instituciji Županije, ali i cijeloj Podravini i Prigorju.
Stoga očekujemo objavu ovog reagiranja uz vašu ispriku.

S poštovanjem.

Potpredsjednica Županijske skupštine
Koprivničko-križevačke županije
Verica Rupčić,v.r.