Vera Begić Blečić podnijela ostavku na pročelničko mjesto

Vojko Obersnel- Vera Begić Blečić/Izvor: mojarijeka.hr

Vera Begić Blečić više neće biti pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke jer je po izlasku iz pritvora podnijela ostavku odnosno zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa. Informaciju je potvrdio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

“Da, točno je da je pročelnica Vera Begić Blečić zatražila sporazumni raskid radnog odnosa. Očekujem da će kompletna procedura biti gotova za mjesec dana”, izjavio je Obersnel.

Na taj način završen je politički dio priče koji je započeo onog tragičnog dana kada je Vera Begić Blečić alkoholizirana vozila u krivom smjeru i prouzročila nesreću u kojoj je poginuo muškarac iz Umaga koji se s obitelji vraćao s izleta.

Cijelo vrijeme dok je bila u istražnom zatvoru trajao je u Rijeci politički rat zbog ove tragedije jer je veći dio javnosti zahtijevao promptni odlazak pročelnice iz gradske uprave. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel donio je rješenje o suspenziji, ali s obzirom na težinu krimena, većina je bila mišljenja da pročelnici Veri Begić Blečić više nije mjesto na Korzu 16, piše Novi list.