Veliki skup Miroslava Škore u Lisinskom: Obraćam se i simpatizerima HDZ-a, bit ću vaš predsjednik

Predizborni skup Miroslava Škore

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedjelju prijepodne održan je predizborni skup nezavisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škore.

Škoro je u svom govoru oštro napao današnji HDZ, premijera Andreja Plenkovića i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Na pozornicu izašao uz taktove svoje pjesme ‘Sude mi’. Okupljenima je poručio je kako je cijela priča nastala iz jedne majčine suze i svih majčinih suza diljem Hrvatske i BiH. ‘Iz te suze nastao je tsunami kojeg nitko više neće moći spriječiti’, rekao je Škoro.

U govoru se obrecnuo na predsjedničkog protukandidata Zorana Milanovića, rekavši kako je Hrvatska normalna, ali ‘da nekima treba dulje da to shvate’.

Dotaknuo se i HDZ-a. Rekao je kako HDZ od prije 30 godina i ovaj današnji nemaju dodirnih točaka osim naziva. Prisjetio se kritika da je izdao HDZ.

‘Ne. Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković. A glas za Kolindu Grabar-Kitarović je glas za Andreja Plenkovića. Obraćam se i simpatizerima HDZ-a, bit ću vaš predsjednik, rekao je Škoro.

Potom je kazao da je jadna država u kojoj se predsjednica bavi srpskim čokoladama, hrvatskim čokolinima, zatvorskim kolačima i pokušajima da njemu preotme karijeru.

‘To joj Jacques nikad neće oprostiti. Zamislite da Franjo Tuđman pjeva na rođendanskim proslavama ili da se slika pred ogradom Bijele kuće’, rekao je i dodao da će deestradizirati funkciju predsjednika.

Prozvao je i Andreja Plenkovića jer mjesec dana nije primio učitelje. To je nazvao sramotom. Najavio je i jedan od prvih referenduma, onaj o izmjeni Ovršnog zakona. Rekao je i da očekuje ostavku Vlade ako Grabar-Kitarović izgubi izbore te da su ovi izbori posebno važni jer se, kaže, sprema velika koalicija. Obratio se i mladima.

‘Mladi, nemojte prespavati 23. prosinca. Umjesto da vi odete van iz Hrvatske, omogućimo Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji da ostvare međunarodne karijere. Oni to žele. Oni neka lijepo odu, a mi ćemo si urediti državu’, kazao je i zaradio pljesak.

Istaknuo je i da kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga neće gledati kako susjedne države povećavaju vojni proračun. ‘Podržavam povećanje vojnog proračuna. Hrvatska vojska je ponos hrvatskog naroda. I usudim se reći ono što nitko ne želi. Ako bude potrebno, na hrvatske granice, izaći će hrvatska vojska. I to ne europska nego hrvatska vojska. Neki se hvale, kroz zemlju je prošlo milijun ljudi. Koja zemlja se tako ponaša?, upitao je Škoro.

Na skup su, među ostalima, došli Ruža Tomašić, Željko Sačić, Pero Kovačević, Željko Glasnović, Zlatko Hasanbegović, Miro Bulj, Nikola Grmoja, Božo Petrov, Hrvoje Zekanović, Bernardica Juretić…  Jacques Houdek je na početku otpjevao hrvatsku himnu, potom se održala minuta šutnje za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. Jacques je potom otpjevao Škorinu pjesmu ‘Tamo gdje je dom’. 

Nacionaln/Dnevnik.hr