Veliki grafit mržnje uperen protiv Hrvata i Albanaca u Novom Sadu, oglasili se iz SDSS-a !!!

Izvor: 021!

Kako je objavio novosadski portal 021! na pročelju jedne zgrade u Novom Sadu osvanuo je grafit mržnje prema Hrvatima i Albancima.

Iz Samostalne demokratske srpske stranke poslali su priopćenje za medije u kojem su osudili grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda u Novom Sadu.

Priopćenje Samostalne demokratske srpske stranke, Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog vijeća općina prenosimo u cijelosti.

“Najoštrije osuđujemo grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu. Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsjednikom DSHV-a i Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a.

Ujedno pozivamo predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve da se spriječi ponavljanje i širenje ovakvih poruka. Nemila iskustva Srba iz Hrvatske i nas kao njihovih predstavnika ne bi nitko smio koristiti za slanje ovakvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji.

Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unapređuju a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa.”

Podsjećamo kako je veliki grafit mržnje “Ubij Hrvata da šiptar nema brata” ispisan na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara, javio je u utorak portal “021.ris”.

Grafit ispisan bijelim slovima nalazi se na prizemnom objektu koji služi kao trgovina, a kako navode stanari okolnih zgrada, nije prvi put da se na ovom zidu pišu grafiti, ali je prvi ovakvog sadržaja.

Građani su za “021.rs” ispričali da na okolnim zgradama ima dosta navijačkih grafita, ali ovakvih poruka mržnje nema i da je netko ciljano ovo pisao da bude vidljivo jer veliki broj ljudi prolazi tim putem radi nekoliko prodajnih objekata u tom dijelu Detelinare.

Fotografiju grafita mržnje portal je proslijedio Gradskim službama Novoga Sada i oko 14 sati je javljeno da je grafit prebojan.

Portal podsjeća da su se prije nekoliko dana u četvrti Satelit pojavili neonacistički i antisemitski grafiti, koji su po nalogu inspekcije također prekriveni novom bojom.

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Prof.dr.sc. Milorad Pupovac, Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević, Predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić