Velike kolone na zagrebačkoj obilaznici, prometna nesreća na A1

Izvor: Dražen Prša

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora dok su na autocestama u blizini čvorova i odmorišta mogući kraći zastoji i vožnja u kolonama uz česta i nagla usporavanja i kočenja, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče kod postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. HAK korisnicima savjetuje da iz smjera Grada Zagreba prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora voze Jadranskom avenijom. Prometna nesreća je između 2. i 3. kilometra u smjeru mora.

Promet je pojačan na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba pa se u zonama radova vozi usporeno.

Na A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu u smjeru mora prema naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira (Zagreb zapad) i Buzina kolone su duge oko šest kilometara.

Treba biti oprezan zbog prometne nesreće između čvorova Buzin i Lučko u smjeru Bregane.

Na A6 Rijeka-Zagreb nema većih gužvi i zastoja, a na A7 GP Rupa-Rijeka zapad kod naplatnih postaja Rupa u smjeru Rijeke kolona je duga oko jednog kilometra.

Na Istarskom ipsilonu A8/A9 nema većih gužvi ni zastoja; kod tunela Učka u oba smjera nema dužih kolona.

Bez dužih kolona promet se u oba smjera odvija i na Krčkom mostu.

Zbog vode na kolniku na državnoj cesti DC41 Drnje-Botovo-Gola, na 14. kiometru vozi se jednim trakom usporeno; prekinut je promet na lokalnoj cesti LC26126 Donja Dubrava-Selnica Podravska.

Pojačan je promet osobnih i teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom.

U pomorskom prometu nema poteškoća.