Velika zlatna plaketa i prvoj veteranskoj bolnici u Zaboku

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, dodijelila je prvoj veteranskoj bolnici u Zaboku veliku zlatnu plaketu u povodu treće obljetnice uspješnog rada, priopćio je u četvrtak UHBDR91.

Taj status ta je bolnica prva stekla još 2014., a u njoj su dosad liječeni mnogobrojni hrvatski branitelji i stradalnici, i to iz cijele zemlje. To je jedina zdravstvena ustanova koja je izgrađena od osamostaljenja Republike Hrvatske, čemu su uvelike zaslužni i branitelji. Riječ je o suvremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi iznimno kvalitetan kadar, od liječnika, do medicinskih sestara i ostalog osoblja, ističe se u priopćenju.

Inače, nakon Zaboka, veteranske bolnice osnovane su još u Kninu, Gospiću i Vukovaru.

Dodjeljujući bolnici to priznanje, branitelji joj još jedanput žele zahvaliti na skrbi za one koji su bili prvi kad je trebalo te potaknuti druge sredine na još veću i kvalitetniju skrb za ljude koji su stvorili samostalnu, neovisnu i slobodnu hrvatsku državu, ističe se u priopćenju.

Branitelji su ove godine, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, dodijelili to priznanje i svjetski poznatoj glazbenoj skupini “The Dire Straits Experience” za čuvenu pjesmu “Brothers in Arms”.