Veličanstven ispraćaj Arethe Franklin u Detroitu

AppleMark

Detroit, voljeni grad Arethe Franklin, u petak se posljednji put oprašta od legendarnoj pjevačici čijem su veličanstvenom pogrebu nazočila brojna slavna imena, od političara do umjetnika.

Na pogrebu se se okupili Hillary i Bill Clinton, glumica Whoopi Goldberg, pjevači Smokey Robinson, Stevie Wander, Ariana Grande, pjevačica i glumica Jennifer Hudson i brojni drugi poznati i slavni te oko 1000 obožavatelja.

Crkva Grater Grace Temple ukrašena je golemim buketima lavande i bijelih i ružičastih ruža. Cijeli događaj koji se prati na velikim ekranima i koji bi mogao potrajati i do šest sati, prate pojačane mjere osiguranja.

“Kraljica soula” umrla je 16. kolovoza u 76. godini od karcinoma gušterače. Bila je je jedna od najvećih pjevačkih velikana i ikona crnačke zajednice koja je nadahnila brojne generacije umjetnika. Njezin senzualan i moćan glas koji je pokrivao četiri oktave ostavio je trag na američke pjevačke dive od Whitney Houston do Beyonce te Marriah Carey i Alicie Keys.

Njezina izvedba pjesme “Respect” koju je skladao Otis Redding ostat će nezaboravna. Tijekom karijere je nagrađena s 18 nagrada Grammy.