Velebit i dalje lička zimska oaza, preko 3 metra snježnih nanosa !

Izvor: Np SJ. Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit do daljnjega je sasvim zatvorio oba ulaza u park. Točnije zatvorili su se sami jer mjestimičnio nanosi snijega veći od dva metra sasvim onemogućuju održavanje prometnica, čekajući toplije dane. Rekla nam je to ravnateljica ove ustanove Irena Glavičić-Sertić, prenosi portl Lika on line.

-U JUNP Sjeverni Velebit imamo dva službena ulaza, Alan i Babić sića. Već smo obavijestili potencijalne posjetitelje o nemogućnosti posjete parku zbog visokog snijega, pa ih još jednom pozivam da u tome smislu ne poduzimaju ulazak u park na svoju ruku. U Krasnu je stalno otvorena Kuća Velebita čiji postav u ove zimske dane žele pogledati mnogi posjetitelji, rekla nam je ravnateljice JUNP Sjeverni Velebit Irena Glavičić Sertić.

Već smo javljali kako je visina snijega u meteorološkoj postaji na Zavižanu prešla je dva metra, a mjestimični snježni nanosi dosežu i tri metra. S novim padalinama koje se najavljuju snijeg bi mogao na dijelovima Velebita dosegnuti visine kakve se ne pamte u 21. stoljeću.

M.S.