Važno upozorenje: Ne javljajte se na poziv s ovog broja!

Pixabay

O broju se naveliko raspravlja i na internetskim forumima…

“Ne javljajte se na ovaj broj, ode plaća i mirovina”, bila je vijest koja se proteklih dana proširila poput vjetra društvenim mrežama. Na njima brojni Đakovčani navode kako su imali više poziva s broja 021-214-900, a gdje bi im se, nakon što bi podigli slušalicu, javljali trgovci nudeći jastuke, parfeme ili bi čuli glazbu te obavijest kako su peti, šesti ili sedmi u redu čekanja. Neki od njih tvrdili su i kako im je, samo zbog toga što su se javili, s računa skinuta određena svota novca, piše Glas Slavonije.

Pozive su dobili registrirani korisnici kod različitih pružatelja telekomunikacijskih usluga, ali i oni koji nisu registrirani. “Odakle toj kući broj nekog tko je kupio bon-bon i nije ga registrirao, a bilo je i takvih poziva”, kaže jedan Đakovčanin.

Broj nije registriran u imeniku, a iz Hrvatskoj telekoma kazali su da se informacija na koga je registriran taj broj može dobiti tek uz sudski nalog.

O broju se naveliko raspravlja i na brojnim društvenim forumima gdje se spominje da je s istog broja zvala medicinska ustanova koja nudi pregled krvnih žila. Novinari Glasa Slavonije nazvali su broj 021-214-900, no dobili su govornu poruku: “Broj koji ste nazvali je nedostupan, poziv nije moguće ostvariti.”

Koja je zapravo bila svrha poziva s broja koji dan poslije nije bio u funkciji, mnogi će korisnici možda otkriti tek kada im dođe telefonski račun.