Vatrogasci gasili požare na Braču, u Pridragama, Velikoj Gorici..

Vatrogasci su u Dalmaciji u petak gasili požare koji su buknuli na otvorenom prostoru na otoku Braču i u Pridragama, a morali su intervenirati i u Velikoj Gorici gdje je jedna osoba opečena u požaru te u Novom Čiču i Novom Marofu.

Vatrogasci Zagrebačke županije u petak popodne su dobili dojavu o požaru na otvorenome prostoru u Velikoj Gorici, na adresi Kolodvorska 19.

Opožarena je trava na površini od 0,25 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica. U požaru je jedna civilna osoba zadobila opeklina, a zbrinula ju je hitna medicinska pomoć. Požar je ugašen je u 15,50 sati, stoji u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice.

Vatrogasci su ubrzo, u 15,59 sati, primili novu dojavu o požaru na otvorenome prostoru na području Čičke Poljane. Opožarena je trava na površini od 30 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica i DVD-a Čička Poljana i Kuče.

Splitski vatrogasci popodne su gasili požar na otvorenom prostoru na lokaciji Milna na Braču. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i borovu šumu na površini od tri hektara. Na intervenciji su sudjelovala 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Bol, Selca, Pučišća i Milna te dva kanadera i jedan helikopter suređajem za gašenje. Požar je lokaliziran u 17,30 sati, a tijekom noći je organizirano dežurstvo vatrogasaca na požarištu.

Vatrogasci su gasili i požar otvorenoga prostora na području Pridrage. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 24 hektara. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasca s četiri vatrogasna vozila iz JVP Benkovac i DVD-a Novigrad i Pridraga te kanader i i Air-Tractor. Požar je ugašen u 21, 30 sati.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice dodatno su izvijestili i o požaru u bolnici u Novom Marofu gdje je poginuo muškarac.

DVD Novi Marof je u 12,28 sati zaprimio dojavu o požaru u bolnici u Novom Marofu. Požarom je bio zahvaćen aparat za kisik, na kojega je bio priključen pacijent, koji je zbog ozljeda zadobivenih požarom preminuo. Vatrogasci su evakuirali bolnički odjel, a u gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz DVD-a Novi Marof. Požar je ugašen u 12:43 sati, stoji u priopćenju.