Varaždinskim „Pumama“ priznanje „Junak hrvatskog Domovinskog rata“

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim udrugama dodijelila je 7. gardijskoj brigadi, varaždinskim „Puma“, priznanje „Junak hrvatskog Domovinskog rata“, priopćeno je u subotu iz udruge.

Nagrada 7. gardijskoj brigadi „Puma“ dodjeljuje se za niz zasluga i podviga u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države, naveo je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) iz Koprivnice Mladen Pavković.

Riječ je o pripadnicima ratne elitne hrvatske brigade, koji su, među ostalim, u vrijeme Vojno-redarstvene operacije Oluja 95. prvi ušli u Knin, a što je bila kruna pobjeda Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, dodaje se u priopćenju.

“Na taj način Udruge iz Domovinskog rata žele se zahvaliti ovoj legendarnoj brigadi i njihovim zapovjednicima te im odati poštovanje, poglavito za žrtve koje su imali u vrijeme velikosrpske agresije. „Pume“ su, što je iznimno važno, zalog za budućnost i prosperitet varaždinskog kraja i države”, rekao je Pavković.

Priznanje će im biti uručeno 15. prosinca 2021. u Varaždinskoj županiji, najavljeno je.

Priznanje braniteljske udruge UHBDR91. – „Junak hrvatskog Domovinskog rata“, prvi je (posthumno) primio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

D.Prša/H.