Vagić: Dvojica teže ozlijeđenih vatrogasaca liječe se na odjelu za opekline

Dvojica vatrogasaca koji su noćas zadobila teške opekline u požaru u Frankopanskoj ulici zadržana su na liječenju u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, na odjelu za opekline, dok su dvojica puštena kući jer su lakše ozlijeđeni, doznaje se u srijedu u toj bolnici.

“Dvojica su lakše ozlijeđena i pušteni su na kućno liječenje dok su dva vatrogasca zadržana na Odjelu opeklina jer imaju teške tjelesne ozljede ali nisu životno ugroženi. Zasad se primjenjuje konzervativno liječenje, infuzija, antibiotici, oblozi, previjanje rana te nije u planu neko veće kirurško zbrinjavanje”, izjavio je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić za Hinu.

Pri sanaciji vodovodne cijevi u Frankopanskoj ulici sinoć je puknula plinska cijev i došlo je do zapaljenja plina. U jednom trenutku plamen je bio viši od 10 metara i zahvatio je tramvajske žice.

Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 23,17 sati, a intervencija je završila u 3,50 sati. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Grad Zagreb.

Na mjesto događaja sinoć je došao i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao kako je nedopustivo da se tako nešto događa te da treba istražiti što se točno dogodilo. Najavio je da će, ako je došlo do greške u proceduri – odgovorni biti sankcionirani.

Zagrebački holding jutros je izvijestio da je zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, bez vode dio potrošača u Frankopanskoj ulici, a opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama. Zbog oštećenja plinovoda u Frankopanskoj ulici koje je nastalo uslijed građevinskih radova, na navedenoj lokaciji potrošačima prirodnog plina privremeno je obustavljena opskrba.

Također, tramvaji linija 12 i 13 prometuju obilazno Vodnikovom ulicom u oba smjera, dok tramvaji linija 14 i 17 prometuju Jukićevom ulicom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića.