UŽAS !!! Gay par udomio dvoje djece !!!

Ivo Šegota i Mladen Kozić udomili su dvoje djece, vijest je koja se u subotu predvečer proširila nakon objave 24 sata, piše u nedjelju Večernji list.

Uslijedila je bjesomučna lavina poziva i poruka novinara, poznanika i prijatelja na njihove telefone, prisilivši ih da ih utišaju ili isključe.

“Ništa ne komentiramo. Čuvamo anonimnost djece”, gotovo preklinjujuća bila je poruka šokiranog Šegote. Što nije ni čudno, navodi dnevnik.

Obojica su se educirala o dobrobiti djece i njihovu najboljem interesu i jako dobro znaju da bi svako davanje informacije o djeci kojoj su pružili privremeni dom i stabilno okružje naštetilo prvenstveno toj djeci, a toliki interes javnosti mogao bi ugroziti i udomljavanje. Jer njih dvojica i nisu nikad htjeli medijsku pažnju, na to ih je prisilila licemjernost birokratskog sustava koji je pokušao izigrati zakone vlastite države.

Kožić i Šegota životno su partnerstvo sklopili prije pet godina, a prije tri su godine odlučili biti udomitelji.

Predali su zahtjev u centar za socijalnu skrb, prošli sva psihosocijalna testiranja, a ni u jednom trenutku nije se problematizirao njihov status životnih partnera ni seksualna orijentacija, uostalom, stručnjaci koji rade u socijalnoj službi vape – da je bar više mladih, visokoobrazovanih udomitelja koji žive u gradovima!

Međutim, u studenom neočekivano bivaju odbijeni jer su gay par – odjednom im je onemogućen pristup procjeni za udomitelje, donosi Večernji list.