USKOK u HEP-u zbog velike afere s prodajom plina!

HEP/Nacionalno/D.Prša

Istražitelji su po nalogu Uskoka došli jutros u Hrvatsku elektroprivredu (HEP).

24 sata pišu da su došli po dokumente vezano za plinsku aferu u kojoj je HEP kupovao plin po višim cijenama, a zatim ga prodavao i po cijeni od jednog centa – jer je bio višak.

Nacional je danas objavio da je uprava HEP-a u četiri dopisa od siječnja upozoravala na potencijalne viškove, ali Ministarstvo gospodarstva nije promijenilo Uredbu po kojoj HEP mora kupovati sav plin po fiksnoj cijeni. Vlada je to promijenila tek prošli tjedan, nakon što su detalji afere došli u javnost.

09:21

“USKOK će morati prošetati od HEP-a do Markovog trga”

Aferu u HEP-u, zbog koje su u utorak ujutro u ovo poduzeće došli i istražitelji USKOK-a komentirala je u Novom danu i bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

PRema njenim riječima, Vlada i Ministarstvo gospodarstva nadziru HEP i morali su znati sve što se u ovom poduzeću događa.

“Ovakvi gubici koji se projiciraju bez potrebe, uz pomoć Vladinih uredbi, rekla bih da će USKOK morati prošetati od HEP-a do Markovog trga i Ministarstva gospodarstva”, kaže Škare Ožbolt.

Više pročitajte OVDJE.

09:19

USKOK ušao u HEP

Kako 24sata doznaju, istražitelji su po nalogu Uskoka došli jutros u Hrvatsku elektroprivredu (HEP).

Službenih informacija nema, ali neslužbeno doznaju da su došli po dokumente vezano za plinsku aferu u kojoj je HEP kupovao plin po višim cijenama, a zatim se prodavao i po jedan cent jer je bio višak.

Podsjetimo, radi se o aferi u kojoj je HEP po Vladinoj uredbi kupovao sav plin koji proizvodi Ina po cijeni od 47,6 eura. Preuzimao je plin po toj cijeni i kada je već napunio skladišta i nije imao gdje s plinom. Viškovi su ostajali u transportnom sustavu i prodavani su po cijenama od 1 eurocent do 34 eura.

Nacional je danas objavio da je uprava HEP-a u četiri dopisa od siječnja upozoravala na potencijalne viškove, ali Ministarstvo gospodarstva nije promijenilo uredbu po kojoj HEP mora kupovati sav plin po fiksnoj cijeni. Vlada je to promijenila tek prošli tjedan, nakon izbijanja afere,  piše N1.