Ured za Hrvate izvan Hrvatske: Stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika

Držani tajnik Zvonko Milas

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je javni poziv za dodjelu do deset stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u trajanju od jednog semesta u idućoj akademskoj godini, zainteresirani se mogu prijaviti do konca srpnja.

Stipendije se odobravaju za početnu jezičnu razinu (A1), a zainteresirani će jezik moći učiti u jesenskom ili proljetnom semestru, dakle između rujna i prosinca ove ili ožujka i svibnja iduće godine.

Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Prijaviti se mogu pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina i najmanje završenu srednju školu i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u njoj, ali ne duže od dvije godine.

Sve pojedinosti o stipendijama i prijavama navedene su u Javnom pozivu koji je, sa pratećom dokumentacijom, objavljen na mrežnim stranicama Ureda. (H)