Ured za demografiju dodijelio priznanja “Poslodavac, prijatelj obitelji”

Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Središnji državni ured za demografiju dodijelio u utorak je priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2022. godinu poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima za ravnotežu obiteljskog i poslovnog života, koja je temelj demografske obnove, rekla je državna tajnica Željka Josić.

Istaknula je kako je projekt “Poslodavac, prijatelj obitelji” pokazao da mnoge tvrtke razumiju potrebe zaposlenih majki i očeva i shvaćaju da je ravnoteža poslovnog i privatnog života dvostruko dobitna situacija, za roditelje i za poslodavce.

Nagrađene tvrtke istaknule su se zahvaljujući sufinanciranjem troškova dječjeg vrtića, financijskoj pomoći za rođenje djeteta, nabavom dodatne uredske opreme za rad od kuće koja ostaje u trajnom vlasništvu zaposlenika, jednogodišnjim stipendijama za sudjelovanje djece zaposlenika u međunarodnom programu razmjene učenika te brojnim drugim pogodnostima.

Tvrtka Proqlea.o.o., među ostalim, sufinancira troškove dječjeg vrtića za zaposlenike a daje i financijsku pomoć za rođenje djeteta u iznosu od 265 eura. Zaposlenici imaju i pogodnosti dopunskog zdravstvenog osiguranja, novčanu pomoć za troškove liječenja djeteta te plaćeni dopust u slučaju bolesti djeteta.

Tvrtka Takeda Pharmaceuticals Croatia omogućuje dodatnu uredsku opremu za rad od kuće koja ostaje u trajnom vlasništvu zaposlenika, uslugu psihološke pomoći i financijskog savjetovanja za zaposlenike i članove obitelji, mogućnost dovođenja djece na radno mjesto te financijsku pomoć za rođenje djeteta u iznosu od 100 eura.

Nagradu je dobila i tvrtka Undabot čiji zaposlenici ostvaruju popust u partnerskoj poliklinici za zdravstvene preglede dok je naknada za bolovanje na teret poslodavca povoljnija je od zakonske. Za rođenje djeteta tvrtka daje 400 eura i još 130 eura kao poklon za samog zaposlenika.

Privredna banka Zagreb o osigurava, među ostalim, jednu jednogodišnju stipendiju za sudjelovanje djece zaposlenika u međunarodnom programu razmjene učenika i isplaćuje dar za djecu do 15. godine života. Zaposlenici imaju pravo na liječenje u najboljim svjetskim klinikama u slučaju teže bolesti te drugo medicinsko mišljenje za zaposlene i članove obitelji. Za rođenje, posvojenje i udomljavanje djeteta tvrtka daje nagradu u iznosu od 1.500 eura.

HINA