Ured predsjednice ovoga tjedna privremeno izmješten u Šibensko-kninsku županiju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović će od 17. do 19. travnja privremeno izmjestiti svoj Ured u Šibensko-kninsku županiju, što će biti petnaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba.

Ured predsjednice u ponedjeljak je priopćio kako će program posjeta Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započeti u utorak, 17. travnja u jutarnjim satima ispred zgrade županije, gdje će zajedno sa županom Goranom Paukom i šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave.

Nakon obraćanja nazočnima. predsjednica će u privremenom uredu u zgradi Šibensko-kninske županije održati radne sastanke s predstavnicima županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima. Predsjednica će se potom susresti sa šibenskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem, episkopom dalmatinskim Nikodimom Kosovićem, predstavnicima srpske nacionalne manjine, udrugama hrvatskih branitelja te s udrugama i pojedincima s područja županije.

U popodnevnim satima istoga dana predsjednica će posjetiti Osnovnu školu Fausta Vrančića, gdje će u nastavku projekta “Hrvatska čita” zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Vesne Parun, hrvatske književnice rođene na obližnjem otoku Zlarinu. Potom će se susresti s predstavnicima Veleučilišta Šibenik, Veleučilišta “Marko Marulić” Knin i predstavnicima Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu – dislocirani studij u Šibeniku.

Zatim će uslijediti posjet iNavis centru, Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije i Centru kompetencija Alu Tech. Posjetom Hrvatskom nacionalnom svetištu Sv. Nikole Tavelića i Županijskom vatrogasnom centru Predsjednica Republike zaključit će prvi dan programa posjeta Šibensko-kninskoj županiji.

Susretom s gospodarstvenicima, obrtnicima i turističkim djelatnicima županije predsjednica će započeti drugi dan boravka u županiji. Nakon susreta u Skradinu uslijedit će posjet Općini Kistanje, u okviru kojeg će obići Osnovnu školu. Predsjednica će potom posjetiti Udrugu za osobe s invaliditetom Sv. Bartolomej u Kninu i obići Kninsku tvrđavu, a potom i Općinu Kijevo gdje će se susresti s građanima. Istoga dana predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Grad Drniš, te nakon druženja s djecom i građanima u Dječjem vrtiću Drniš posjetiti tvrtku Aluflexpac,k novi d.o.o. pogon Drniš.

Predsjednica će potom obići vojno skladište “Potkop” u Trbounju kod Drniša te posjetiti Općinu Unešić, gdje je predviđen kulturno-umjetnički program i druženje s građanima.

Posljednji dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica će započeti susretom s obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu, te nakon toga nazočiti potpisivanju Ugovora o dodjeli županiji na korištenje dijela bivše vojne nekretnine Minerska. U nastavku jutarnjeg dijela posljednjeg dana boravka predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će otok Žirje i obići južnu bitnicu, a potom posjetiti luku na otoku Prviću.

Nakon posjete Memorijalnom centru Faust Vrančić na Prviću, predsjednica će se u Tribunju susresti s ribarima i članovima Udruge za zaštitu magarca “Tribunjski tovar”, te posjetiti Općinu Tisno gdje će obići postav Muzeja betinske drvene brodogradnje.

Boravak u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica će završiti susretom s građanima i posjetom Općini Murter-Kornati.