Ured predsjednice o čestitki Bandiću: Mediji nastavljaju praksu napadanja i izrugivanja

Sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u petak je bila na Sinjskoj, a potom na Broćanskoj večeri gdje se pridružila ostalim nazočnima u čestitanju rođendana gradonačelniku Milanu Bandiću, izvijestili su u nedjelju iz njezina Ureda poručivši kako mediji nastavljaju uobičajenu praksu napadanja i izrugivanja.

Prije toga je, pojašnjavaju u priopćenju, Hercegovcima na Broćanskoj večeri poručila: „Ma koliko me napadali, a vi znate nažalost koliko je ružnih riječi izrečeno, ja neću odustati: jer nisam bitna ja. Ja to sve mogu podnijeti. Bitan je narod. I nikada, apsolutno nikada i ni po koju cijenu neću odustati od borbe za jednakopravnost i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini. Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Meni je ta zemlja toliko bliska. Volim zapjevat’ s vama, neki mi to zamjeraju, ali to je upravo ono što svijet cijeni. Biti čovjek, pokazati drugom da ga poštuješ, da nisi ništa više od njega, nego jednak kao on… I zato ću zapjevati, jer pjesma i rane i dušu liječi i pjesma pokazuje optimizam i ono lijepo lice, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine.“

Grabar-Kitarović se u priopćenju referirala na medijske napise u kojima se problematizira što je u petak na Broćanskoj večeri zagrebačkom gradonačelniku i  USKOK-ovu optuženiku Bandiću poslala rođendansku tortu te mu pjevala.

“Povodom medijskih napisa koji u uobičajenoj maniri nastavljaju praksu napadanja i izrugivanja, predsjednica Grabar-Kitarović poručuje: “Napadaju me kad se veselim uspjesima hrvatske reprezentacije, napadaju me kad zapjevam i sve to mogu podnijeti, samo mi Hrvatsku i moj narod ne dirajte. I jasno kažem: zapjevat ću opet sa svojim narodom i nemam se namjeru ikome ispričavati zbog toga””, navodi se u priopćenju.