Ured Janice Kostelić: Podmirili smo sve dugove za Arenu

Fb

Iz Središnjeg državnog ureda za šport, koji vodi Janica Kostelić i koji u ime Vlade brine o redovnom plaćanju najma dvorane Arene Zagreb iz državnog proračuna, kažu da su podmirili sve dugove.

“Središnji državni ured za šport s 31. prosinca 2017. godine podmirio je sve dospjele obveze prema Gradu Zagrebu koje se odnose na plaćanje zakupnine i indeksaciju zakupnine za Arenu Zagreb”, stoji u odgovoru ureda, pišu 24 sata.

Oni potvrđuju da su zatražili dodatno mišljenje vezano za obračun indeksacije, ali tvrde da je to sve i ranije dogovoreno.

Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre koja je vlasnik Arene Zagreb tvrdi da je ostalo neplaćeno 17,5 milijuna kuna za depozit već sedam godina. To bi trebali podmiriti Grad i Vlada. Tvrdi i da ne žele potpisati obračun dodatnih troškova nakon što su oni plaćeni.

Radi se o tzv. indeksaciji, odnosno usklađivanju troškova najma s inflacijom unatrag sedam godina. Zbog toga je prijetio zatvaranjem Arene, a Vladi i Zagrebu je dao rok do subote i početka Europskog prvenstva u rukometu za podmirenje svih dugova.