Upućen poziv braniteljima i građanima na proslavu Oluje, evo što se sve priprema

Organizacijski odbor za obilježavanje 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja pozvao je u ponedjeljak branitelje i građane da u što većem broju dođu 5. kolovoza na svečanost u Knin.

Središnja svečanost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja održat će se 5. kolovoza na nogometnom stadionu u Kninu s početkom u 9,40 sati predajom prijavka predsjedniku Republike Zoranu Mlanoviću, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić.

Uslijedit će podizanje hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi i čitanje povjesnice i imena poginulih i umrli. Taj će se dio prenositi na videu postavljenom na stadionu, gdje će biti postavljeno između 800 i tisuću stolica.

Na središnjoj svečanosti na nogometnom stadionu predviđena su obraćanja premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Republike Zorana  Milanovića.

U sklopu glavne svečanosti, prelet će obaviti MIG-ovi, kao i helikopteri MORH-a i MUP-a. Akrobatska skupina “Krila oluje” izvest će svoj program.

Sveta misa u kninskoj crkvi bit će u 11,55 sati, a na nekoliko mjesta dijelit će se posjetiteljima vojnički grah.

Svečanosti će 5. kolovoza početi u 6,30 sati budnicom ulicama Knina. Na Trgu Ante Starčevića ispred spomenika Hrvatska pobjeda – Oluja u devet sati će državni čelnici te braniteljske udruge i lokalni dužnosnici položiti vijence.

Također će se upriličiti doček maratoncima koji će tog dana stići u Knin.

Nakić je izvijestio da organizatori prate metereološke prognoze, koje nisu najpovoljnije za 5. kolovoza, pa će se u srijedu ili četvrtak odlučiti o prilagodbi svečarskih aktivnosti vremenskim okolnostima.

Za prijem ratnih zapovjednika na Kninskoj tvrđavi 4. kolovoza zadužen je Ured predsjednika Republike Zoran Milanovića.