Uprava Hajduka se ispričala navijačima, sutra dolazi novi trener

FaH

Članovi uprave HNK Hajduk ispričali su se publici za gubitak sinoćnje utakmice od malteške Gzire United zbog čega su izbili navijački neredi, te su kazali da i dalje ostaju na svojim funkcijama, a što se trenera tiče uskoro bi trebao stići novi umjesto dosadašnjeg Siniše Oreščanina, najavljeno je to na konferenciji za medije splitskog kluba.

Predsjednik kluba Marin Brbić se ispričao navijačima Hajduka za, kako je rekao, sinoćnju blamažu zbog čega razumije ljutnju navijača. Otkrio je kako je jutros Nadzornom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i da sinoć nisu htjeli donositi nikakve odluke.

“Ovo što sam napravio s trenerom nisam dobro napravio. Nadzorni odbor mi je ponovno dao povjerenje i zbog tih ljudi sam odlučio nastaviti posao. Mislim da smo krenuli u dobrom smjeru. Započeli smo procese, imamo jasan cilj, a to je ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako vidimo tijekom sezone da ne možemo to ostvariti, napustit ćemo klub. Svi koji ne žele s nama, moraju otići”, kazao je Brbić najavivši da će već sutra na treningu klub voditi novi trener, no nije htio otkriti o kome se radi.

Osim predsjednika Brbića svoj mandat na raspolaganje ponudio je i sportski direktor Saša Bjelanović i to predsjedniku Brbiću, no danas je odlučeno da nastave. I Bjelanović je izrazio žaljenje što je Hajduk izgubio utakmicu sa rezultatom 1-3.

“Ovo je bio sramotan poraz, najteži u povijesti. Ono što je predsjednik naglasio, isključivo je naša odgovornost. Nisu krivi ni igrači ni trener ako primimo gol u 96. minuti, kriva je organizacija. Svi scenariji su jutros bili u igri, najmanji problem je bio otići, želimo trofeje i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako taj cilj ne ostvarimo, mi više ovdje nećemo biti. Ono što sigurno nećemo dozvoliti je nepoštovanje i to sigurno više nećemo tolerirati. Kompromise smo radili u interesu kluba. Mi smo i prije znali što će se dogoditi, naša je obaveza da predviđamo, mi smo ih predvidjeli i pogriješili što ih nismo iskomunicirali. Pričamo o svemu, samo ne o Hajduku. Sve nam je bitno, Varteks, HNS, Šibenik, nigdje Hajduka. Svaku nedjelju su nama izbori, ako na sjeveru bude krpa, mi odmah u ponedjeljak odlazimo. Svjesni smo da je Torcida prešla ogradu, ali da se vratila. Idemo dalje odlučno i od sada ćemo sudjelovati u svim procesima”, kazao je dopredsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić.

Odgovarajući na pitanja novinara Brbić je među ostalim rekao kako misli da je trener Oreščanin podcijenio protivnika, da je Hajduk izgubio utakmicu koja mu je najvažnija, kao i da su protivnika trebali pobijediti. Ustvrdio je kako to nije običan poraz već nešto što će trajno obilježiti upravu i trenera.