UNICEF donirao zaštitnu opremu za 23 ustanove koje skrbe o djeci

MIlej/UNICEF Margareta Mađerić, državna tajnica, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike; Božo Vrkljan, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave; Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

UNICEF je u utorak donirao više od 25.000 komada zaštitne opreme za 23 ustanove koje skrbe o 1900 djece, a tu će im opremu dostaviti Ministarstvo rada i socijalne politike.

“Donacija vrijedna 496.000 kuna uključuje ukupno 25.100 komada zaštitne opreme: 9.840 zaštitnih odijela, 2.760 vizira, 4.700 maski i 8.800 kirurških maski namijenjenih za više od 1.000 zaposlenika, odnosno 720 stručnjaka iz sustava socijalne skrbi koji rade s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecom s problemima u ponašanju”, stoji u priopćenju.

Primopredaji opreme nazočili su državna tajnica u Ministarstvu rada Margareta Mađerić i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo.

“Današnja donacija predstavlja veliku pomoć u borbi protiv bolesti koja ima utjecaja na naš svakodnevni život i funkcioniranje. Hvala UNICEF-u što predano radi kako bi doprinio boljoj skrbi za najugroženije obitelji i djecu”, rekla je Mađerić.

UNICEF je do sada donirao zaštitne opreme u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Predstojnica Ureda UNICEF-a Castillo naglasila je kako od početka pandemije surađuju s Vladom, a pomoć su, kaže, osiguravali pomoć tamo gdje je bilo potrebno te nabavljali zaštitnu medicinsku opremu, higijenske proizvode i dezinficijense, organizirali online treninge i pripremali edukativni materijal, smjernice i preporuke.

UNICEF je u ožujku pokrenuo kampanju “Zajedno protiv koronavirusa” kroz koju je do sada osigurano više od 173.000 komada zaštitne opreme, 10 oksigeneratora za zdravstvene ustanove, informatička oprema potrebna za održavanje online nastave za 450.000 učenika, više od 12.700 higijenskih proizvoda te 100 tablet računala i 500 sim kartica za ranjive skupine djece.

UNICEF-ovu kampanju mogu podržati svi putem njihove internetske stranice.