Umro profesor Milan Ramljak, pravi domoljub,veliki znalac,vhunski intelektualac i jednostavan i pravedan čovjek

Profesor Milan Ramljak, potpredsjednik četiriju vlada i bivši ministar pravosuđa, umro je u 80. godini, a u brzojavu sućuti premijera Andreja Plenkovića u četvrtak stoji kako je Ramljak kao profesor, znanstvenik i političar dao velik doprinos u svim područjima svojeg djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.

Milan Ramljak rodio se 1938. u Čitluku kod Posušja. Predavao je na zagrebačkome Pravnom fakultetu, a bio je i redoviti član Hrvatskoga diplomatskog kluba. Bio je i hrvatski veleposlanik u Austriji i Njemačkoj.

Milan Ramljak bio je potpredsjednik Vlade od svibnja 1990. do kolovoza 1992. te od svibnja 1998. do travnja 1999., kada je obnašao i dužnost ministra pravosuđa.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji Milana Ramljaka ističući kako je sa žalošću primio vijest o smrti uglednoga i osobno mu dragog profesora.

“Ugledan i osobno mi drag profesor Pravnoga fakulteta, znanstvenik i političar dao je velik doprinos u svim područjima svojeg djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske.

U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik.

Njega se preko društvene mreže Facebooka sjetio jedn od rijetkih osob koji su živjeli, djelali i poznavli:

IN MEMORIAM MILAN RAMLJAK(1938-2018)Danas je umro dr Milan Ramljak . Milan Ramljak je bio potpredsjednik četiriju…

Posted by Pero Kovačević on 25. siječnja 2018