Umro je Džej Ramadanovski

Popularni srbijanski folk-pjevač Džej Ramadanovski preminuo je u nedjelju u 56. godini od zastoja srca, objavili su beogradski mediji.

Ramadanovski, koji je prije nekoliko godina imao operaciju na srcu, u nedavnom je intervju izjavio kako je u strogoj karanteni zbog zdravstvenih problema, te da bi koronavirus bio poguban za njega, objavila je komercijalna TV Pink.

Kao jedino muško dijete u skromnoj višečlanoj obitelji podrijetlom iz Makedonije, od oca postolara i majke radnice Gradskog zelenila, Ramadanovski je bio poznat po boemskom životu, kao “miljenik beogradskog asflata”, a ubrzo nakon što se počeo baviti muzikom tijekom 90-ih postao je popularan u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, poglavito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Karakterističnog promuklog glasa, snimio je 15 studijskih albuma i sudjelovao u više kompilacijskih projekata, a na vrhuncu popularnosti pjevao je i na turnejama u inozemstvu – u Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD, Australiji.

I kada je postao popularan nastavio je živjeti na Dorćolu, gdje je skoro svake noći kupovao kruh i peciva za siromašne sunarodnjake.

Na vijest o smrti Ramadanovskog društvenim mrežama u regiji širi se jedan od njegovih hitova – pjesma “Nedjelja”, koju je snimio davne 1991., čiji tekst ima i puno autobiografskog.

Karijeru Džeja Ramadovskog su, uz “Nedjelju”, obilježili i hitovi “Rađaj sinove”, “Sunce ljubavi”, “Lubenica – da si moja djevojčica”, a nastupio je u filmu iz 1989. godine “Hajde da se volimo 2”, gdje je otpjevao jednu od svojih, tada popularnih pjesama “Slažeš li se ti”, objavili su beogradski mediji.