Umjesto Vidović Krišto na čelu Odbora za obitelj Vesna Vučemilović

Odlazak Milana Vrkljana i Karoline Vidović Krišto iz Kluba Domovinskog pokreta (DP) doveo je do promjena u sastavu nekih saborskih odbora, a s tim se promjenama u četvrtak suglasio nadležni Odbor za izbor, imenovanja i administrativne poslove.

Klub DP je predložio, a Odbor prihvatio, da umjesto Vidović Krišto predsjednica Odbora za obitelj bude Vesna Vučemilović, te da ju u Odboru za medije mijenja Zlatko Hasanbegović.

Umjesto Vrkljana član odbora za zdravstvo i za Hrvate izvan Hrvatske bit će DP-ov Stephen Nikola Bartulica, dok će Vrkljana u Savjetu za robne zalihe mijenjati Daniel Spajić.

Zamjene u odborima predložio je i Klub HDZ-a.

Darka Puljašića, koji je podnio ostavku na zastupničku dužnost nakon što je otkriveno da je kao gradonačelnik Požege sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u tom gradu, u Odboru za pomorstvo mijenja Tomislav Klarić, a u Odboru za predstavke i pritužbe Stipan Šašlin.

Za članove Odbora za zakonodavstvo Klub je predložio Nikolu Mažara, koji je zamjena Puljašiću, i Krešimir Ačkara. Predloženi su umjesto Dražena Bošnjakovića i Ljubice Maksimčuk.

O tim zamjenama još se mora izjasniti Hrvatski sabor.