Umag: Jurica Šiljeg (HDZ) i dalje ostaje na čelu umaškog gradskog vijeća

Foto: Glas Istre

Dosadašnji predsjednik umaškog gradskog vijeća Jurica Šiljeg (HDZ) i dalje će obnašati ovu funkciju, epilog je to sjednice gradskog vijeća koja je održana u srijedu navečer u Umagu, a na kojoj se raspravljalo samo o jednoj točki odnosno o prijedlogu razrješenja predsjednika Gradskog vijeća koji su inicirali IDS-ovi vijećnici.

Oni su pokrenuli postupak razrješenja predsjednika Gradskog vijeća Jurice Šiljega zbog, kako su naveli, “nedoličnog ponašanja i neprimjerene retorike kojom se služi pri vođenju sjednica”.

Sve je kulminiralo na tematskoj sjednici koju je predsjednik Gradskog vijeća samoinicijativno sazvao 4. lipnja ove godine, na kojoj je, kako je rekao predsjednik umaškog IDS-a Koraca, “vrijeđajući predstavnike medija, gradske vijećnike i građane Umaga u nepopravljivoj mjeri naštetio ugledu predstavničkog tijela vlasti toga grada i integritetu vijećnika izabranih voljom građana”.

Na toj sjednici raspravljalo se o prijedlogu izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja naselja Zambratija kojim se zahtijeva zaustavljanje betonizacije prirodnih plaža, betonizacije i uzurpacije te privatizacije pomorskog dobra.

Sjednici gradskog vijeća na kojoj se glasovalo o povjerenju predsjedniku Šiljegu nazočilo je petnaest od ukupno sedamnaest vijećnika a prilikom javnog glasovanja sedam je IDS-ovaca diglo ruku za njegovo razrješenje, što nije bilo dovoljno za prolaz njihova prijedloga. Tankom većinom od osam glasova druga je strana osigurala ostanak Šiljega na predsjedničkome mjestu. (H)