Umag dobio Aveniju Grada Vukovara, zahvala i ponos zbog vukovarske žrtve

Foto: Hina

I Grad Umag se pridružio obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991., a na prigodnoj svečanosti sinoć je otkrivena ploča s novim nazivom najljepše gradske prometnice, koja se od danas zove – Avenija Grada Vukovara, priopćeno je iz gradske uprave.

Prigodnoj svečanosti nazočili su umaški gradonačelnik Vili Bassanese (SDP) i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg (HDZ)  te brojni uzvanici među kojima je bila i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić.

Pomoćnica Udovičić je istaknula kako je “čin dodjele imena Avenija Grada Vukovara najljepšoj umaškoj prometnici, zapravo čin razumijevanja, zahvale i ponosa”.

“Posvećivanje umaške ulice Gradu Vukovaru čin je kojim se Grad Umag želi zahvaliti svim sudionicima obrane Vukovara, koji su svojim duhom i tijelom branili Vukovar, branili Lijepu našu. Ime Vukovara, kojeg će ova ulica ponosno nositi, ime je grada heroja, grada koji je doživio najveću i najkrvaviju bitku Domovinskog rata, koja je završila 18. studenoga 1991. godine, nakon punih 87 dana opsade”, poručio je predsjednik umaškoga Gradskog vijeća Šiljeg.

U povodu sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, predstavnici HVIDRE, Udruge 154. brigade Hrvatske vojske i ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Umaga te brojni Umažani sinoć su zapalili svijeće i odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima te civilnim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

U Puli će se pak u Vukovarskoj ulici u subotu navečer održati mimohod  te zapaliti svijeće. (H)