Ulaskom u Vladu HNS je državi i gospodarstvu dao stabilnost

Uoči 8. obljetnice smrti osnivačice i doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević – Kučar izaslanstvo stranke položilo je vijenac i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Izaslanstvo je predvodio v.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

U izaslanstvu su bili i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, saborska zastupnica HNS-a Marija Puh, član Predsjedništva HNS-a i gradski zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak te drugi istaknuti članovi stranke.

Štromar je podsjetio na izjavu Dabčević – Kučar koja im je, kako je rekao, vodilja i danas: “Članovi HNS-a ne razmišljaju što će Hrvatska njima dati, već što će članovi stranke dati za Hrvatsku, i to ovdje odmah i sad. Mislim da te njene riječi i danas mogu biti živuće.

Na pitanje što je HNS napravio u zadnja dva mjeseca od kada je u Vladi Andreja Plenkovića, Štromar je odgovorio:

“Mi samo dali stabilnost ovoj državi, novim projektima koji se prekreću, gospodarstvu, stabilnost građanima. Počeli smo razmišljati na način da depolitiziramo obrazovanje i da građanima omogućimo jednostavniji sustav javne uprave.”