Ukrajinci iz Korenice, koji su preživjeli nesreću u Italiji, stabilno su i pri svijesti

Troje Ukrajinaca iz Korenice, ozlijeđenih u utorak u autobusnoj nesreći kod Venecije, dobro se oporavlja u talijanskoj bolnici u Chirignago-Zelarino, doznaje se od koordinatora Ukrajinaca za suradnju s lokalnim vlastima i školama.

“Svo troje preživjelih je stabilno, pri svijesti, nemaju opekline, ali imaju druge ozljede različitog stupnja težine, no za sve se očekuje dobar oporavak”, rekao je Hini Andrij Ilkiv.

Dvije izbjegličke obitelji iz Korenice bile su u autobusu koji je u nedjelju oko 18,30 sati u talijanskoj regiji Veneto pao s nadvožnjaka i zapalio se pri čemu je poginula 21 osoba, među kojima i dvoje djece, a 15 ih je završilo u bolnici zbog teških ozljeda.

Među poginulima je petero ukrajinskih državljana, troje odraslih i dvoje djece, koji su od rata u Ukrajini kao izbjeglice bile smješteni u koreničkom kraju. Ilkiv je na upit kad i gdje će biti pokopani stradali Ukrajinci rekao da su njihova tijela još u Italiji i da će se o tome odluka donijeti sutra, u dogovoru s njihovim obiteljima.

Služba za civilnu zaštitu Italije potvrdila je danas Veleposlanstvu Ukrajine u Zagrebu identitete poginulih Ukrajinaca, dodao je Ilkiv.

U općini Plitvička jezera u petak će biti Dan žalosti u znak suosjećanja za smrtno stradale Ukrajince.

Dan žalosti bit će u ponedjeljak, 9. listopada u Solinu zbog stradanja mladog bračnog para u prometnoj nesreći nadomak Venecije, kada je smrtno stradala trudna žena (24), dok se njezin suprug nalazi u bolnici s teškim ozljedama.