Ujedinjena splitska desnica: ‘Pametno, Centar i SDP su anacionalne, antidomoljubne i antihrvatske opcije, daleko od kršćanstva!

Marijo Popović i Lovro Meštrović

Hrvatska stranka prava i Hrvatski suverenisti danas su hotelu Park na razini Splita postigli su dogovor o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

U ime splitskog HSP-a sporazum je potpisap Marijo Popović, a Hrvatskoih suverenista Lovro Meštrović, predsjednik splitskog ogranka.

Naziv ove nove političke opcije je Ujedinjena desnica. U subotu će biti službeno predstavljanje kandidata i njihovih zamjenika.

Marijo Popović, povjerenik HSP-a za grad Split spreman je, kaže, na izbore i vjeruje kako će kvalitetu ove koalicije prepoznati zagovornici desne ideologije.

– Cilj nam je okupiti ljude sličnih svjetonazora i razmišljanja. Pod sloganom “Za bolji Split” želimo unaprijediti ovaj grad. U subotu očekujemo potporu velikog broja Splićana prepoznatih u javnosti i političkom životu koji su uvidjeli da je ovo jedina desna politička opcija u gradu – tvrdi Popović.

Na pitanje hoće li desna opcija lošije proći na izborima jer je rascijepljena, Popović spremno odgovara kako rascijepa nema jer su oni jedina desna politička opcija.

– Uvijek je potrebno analizirati ponuđene kandidate. Ja sam uvjeren da je naša lista za Gradsko vijeće jedina lista koja istinski prezentira sve one kršćanske i domoljubne vrijednosti.

Nažalost, određene političke grupacije i opcije koristit će prilike za skupljanje jeftinih poena, ali oni su daleko od kršćanstva i domoljublja – smatra Popović i dodaje da suradnja s drugim političkim opcijama ovisi o tome rade li u interesu građana.

– Imamo nekoliko političkih opcija koje su u ovom trenutku izašle sa svojim kandidatima za gradsko vijeće – one su anacionalne, antidomoljubne i antihrvatske.