Uhvaćen serijski razbojnik koji je krao taksije i pljačkao kioske

Foto: Hina

Zagrebački taksisti i prodavači na kioscima mogu odahnuti jer je policija uhvatila serijskog razbojnika koji ih je u manje od mjesec dana oštetio za više od 270 tisuća kuna.

Policija je osumnjičila 32-godišnjaka da je od 9. veljače do 5. ožujka počinio deset razbojništava i jednu krađu nad dvije vozačice i dva vozača taksija te šest zaposlenika kioska.

Prijeteći žrtvama startnim pištoljem, koji se inače koristi za označavanje početka utrke u sportu, muškarac je operirao na području Maksimira i Peščenice te Novog Zagreba i Velike Gorice. Vozače taksija prisiljavao je tijekom vožnje da se zaustave i napuste automobile, a onda bi on sjedao za volan, vozao se neko vrijeme po gradu i ostavljao ih u raznim dijelovima Zagreba.

Također, policija ga tereti da je u ponedjeljak ukrao automobil na Maksimirskoj cesti,  koji je dan kasnije pronađen na Trešnjevci.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je kaznena djela razbojništava u kioscima činio na način da bi također, uz prijetnju startnog pištolja, maskiran majicama i šalovima, od zaposlenika otuđivao novac”, izvijestila je policija koja ukupnu štetu u uhićenikovim nedjelima procjenjuje na 272.000 kuna.

Zbog razbojništava i krađe 32-godišnjak je prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici i predan pritvorskom nadzorniku. (Hina)