Uhvaćen razbojnik koji je pljačkao banke prijeteći porukom na komadu papira

Foto: Hina

Zagrebačka policija uhvatila je 47-godišnjeg serijskog razbojnika koji je maskiran medicinskom maskom i naoružan pištoljem te s prijetećom porukom ispisanom na papiru u nekoliko pljački banaka ukrao 250 tisuća kuna.

Uhvaćen je u utorak nakon što je u poslovnici Kent banke u Horvaćanskoj ulici uz verbalnu prijetnju i najvjerojatnije prijetnju pištoljem ukrao 60-ak tisuća kuna.

Osumnjičeni tog dana nije imao uspjeha jer mu je 40-ak minuta prije pljačke u Horvaćanskoj ulici propala pljačka banke na Laništu, gdje je upao oko 8,20 sati prijeteći porukom ispisanom na papiru i pištoljem. Iz te poslovnice pobjegao je neobavljena posla nakon što mu je zaštitar rekao da je pozvao policiju.

Povezujući ostale neriješene slučajeve pljački, policija je utvrdila da je 47-godišnjak ranije počinio još tri razbojništva, od čega je jedno ostalo u pokušaju i u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. siječnja.

Druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici Splitske banke u Stonskoj ulici 14. veljače uz verbalnu prijetnju kad je otuđio oko 150 tisuća kuna te 14. svibnja uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36 tisuća kuna. (Hina)