Uhićenja navijača Hajduka

Screenshot/Dnevno.hr/Cropix

Nakon sramotnog napada huligana na Hrvatsku policiju koja je bila značajno brojčano u inferiornom položaju te su bili prisiljeni upotrijebiti vatreno oružje odma je krenula medijska kampanja napada na policiju od lijevo orijentiranih medija jer je opće poznato da su ti ljevičari ideolozi Udruge Naš Hajduk.
Prvo je sociolog Dražen Lalić umjesto da prozove krivce počeo trovati medijski prostor nazivajući Zagrebačku policiji “Mamićevom policijom” i proglašavajući njih kao odgovorne za ovaj huliganski čin.
Nakon njega je vrlo žustro istupio i novinar Damir Petranović opet optužujući policiju zbog upotrebe vatrenog oružja prema po njegovim navodima nevinih i golorukih navijača kojima su oduzeta prava da stanu, odmore se, popiju sok i odu na wc.
Međutim kako danas saznajemo među uhićenim huliganima je i Mate Prlić donedavni glavni urednik Dalmatinskog portala na kojem između ostalog Petranović objavljuje svoje tekstove gdje veliča Udrugu Naš Hajduk.
Dalmatinski portal je njihovo neslužbeno glasilo.
Iako je policija na press konferenciji pokazala snimke napada na svoje pripadnike i tako demantirala laprdanje i pisanje protiv svog postupanja.
Nadalje novinar jednog lijevo orijentiranog portala navodi kao krivce za povod neredima GNK DINAMO i policiju koja navodno nije htjela pustiti navijače Hajduka na stadion.
I tu su demantirani iz vlastitih redova jer društvenim mrežama kruži video zapis gdje se jasno i glasno čuje glas vođe vavijanja kako preko megafona daje jasne upute navijačima da niko neće ući na stadion.
Iz svega toga dade se zaključiti da to nije bilo ništa slučajno već je sve pomno isplanirano od strane ekstremne frakcije članova UNH.
Samo uhićenje novinara i urednika Dalmatinskog portala koji pišu hvalospjeve o UNH i u svemu ih podržavaju kao učesnika napada na Hrvatsku policiju treba najstrože zakonski sankcionirati jer su upravo mediji ti koji mogu vrlo lako manipulirati sa masama.

D.Veseljak