Uhićeni šef u Poreznoj i poreznik, oglasili se iz USKOK-a i policije

Policija i USKOK pokrenuli su u petak antikorupcijsku akciju, kojom je, prema neslužbenim podacima, obuhvaćen i dužnosnik Porezne uprave.

Prema neslužbenim podacima policija je po zahtjevu tužiteljstva i uz sudski nalog u petak ujutro upala u domove i druge prostorije više osoba na zagrebačkom području.

Jutarnji list navodi da je među uhićenima visokorangirana osoba Porezne uprave.

Uhićen voditelj službe u Poreznoj upravi i poreznik s Peščenica
Kako neslužbeno doznajemo, uhićen je S.P. koji u Poreznoj radi u Službi za strategiju, informiranje i elektroničke servise. Uhićen je i poreznik iz područnog ureda Peščenica.

Prema pisanju medija S.P. je primio mito kako bi osigurao da se ne blokira račun jedne tvrtke. Jutarnji list piše da je riječ o računu tvrtke koji je Fina trebala blokirati na zahtjev Porezne uprave pa se S.P. angažirao kako bi “spasio” ili odgodio blokadu. No, kako to nije bilo u njegovu djelokrugu kontaktirao je poreznika iz područnog ureda Porezne uprave Peščenica i naložio mu da ne blokira račun tvrtke kojoj prijeti blokada, navodi dnevnik, a prenosi Hina.

Nakon što istražitelji u pretresima prikupe dokaze uhićene očekuje ispitivanje u Uskoku.

Taj specijalizirani odjel državnog odvjetništva potom će odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor o čemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Oglasio se USKOK
U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje se provode u odnosu na osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Oglasila se i policija
Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Osobe obuhvaćene ovim istraživanjem, koje se provodi na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave zadarske, pod nadzorom su policije, a jedna od njih je službenik u Središnjem uredu Porezne uprave.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, objavila je policija, piše N1.