Uhićena četvorica dilera sa sisačkog i petrinjskog područja

Foto: Hina

U akciji kodnog naziva “Zima 2018”, službenici Odjela kriminaliteta droga sisačko-moslavačke Policijske uprave i Policijske postaje Petrinja, prekinuli su lanac dilera, koji je djelovao na sisačkom i petrinjskom području.

Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz područja proizvodnje i prometa drogama, kazneno su Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku prijavljena četvorica muškaraca u dobi od 32, 35, 36 i 37 godina.

Njih se sumnjiči da su od ožujka do lipnja ove godine krajnjim konzumentima prodavali raznu drogu, čineći pri tome opisano kazneno djelo. Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršeno je ukupno 12 zapljena droge i to 72,9 grama marihuane, 38,4 grama amfetamina, 60 komada MDMA (Ecstasy) i 15,1 gram kokaina.

Kako je ustanovljeno, drogu su nabavljali na području Hrvatske. Osumnjičenici su nakon uhićenja predani pritvorskom nadzorniku sisačko-moslavačke policije. Organizatoru skupine određen je jednomjesečni istražni zatvor. Četvorica uhićenih već je poznata policiji i protiv njih je pojedinačno već podneseno od 10 do 40 kaznenih i prekršajnih prijava.

Također su nadležnom prekršajnom sudu podneseni optužni prijedlozi protiv većeg broja osoba s područja Sisačko-moslavačke županije, koje su kupovale ili konzumirale drogu. (H)