Uhićen vozač ministra Tomislava Tolušića

Izvor:: Nacionalno/D.Prša

Prema još uvijek neslužbenim podacima, doznaje se da je uhićen vozač ministra Tomislava Tolušića, Blaž Curić.

Isto tako neslužbeno doznajemo da se osumnjičeni u policiji na na kriminalističkom istraživanju.

‘Jutros sam čuo da je uhićen jedan od vozača Ministarstva, koji je vozio i mene. Svaka čast MUP-u i DORH-u, očekujem da će svi svi koji su imali prste u ovoj aferi biti procesuirani i kažnjeni’, kazao je ministar Tolušić, dodavši da nije znao da je vozač bio u vezi s Vargom.

Kako prenose mediji Curić je kum Milijana Brkića, a neslužbeno se doznaje da je bio i bivši Brkićev vozač.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) ni Uskok nisu komentirali vijest o uhićenju muškarca koji je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je izjavio kako od nadležnih tijela očekuje da do kraja istraže “apsolutno sve” u najnovijoj aferi “fabriciranih sms poruka”.

Na pitanje novinara vidi li poveznicu Milijana Brkića s najnovijom aferom “fabriciranih poruka”, Plenković je u odgovoru podsjetio da su prije pola godine objavljeni i “navodni sms-ovi” između njega i tadašnje potpredsjednice Vlade Martine Dalić te “bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz”.

Brkić je, pak, kazao da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere ‘fabriciranih sms-ova’ poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio te da se prošli tjedan nije čuo s njim.

Dodao je i da su manipulatori iskoristili istragu Uskoka i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u.