Uhićen potpredsjednik Španjolskog nogometnog saveza

Izvor: Youtube

Andreu Subies, potpredsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) zadužen za financije, uhićen je u utorak u sklopu istrage vezane za moguću korupciju 2014. godine kada je vodio Katalonski nogometni savez.

Španjolska civilna garda je tijekom utorka pretražila urede Katalonskog saveza u Barceloni, a uhitila je i poduzetnika Josepa Contrerasa, nekadašnjeg dužnosnika katalonskog saveza.

Subies i Contreras osumnjičeni su za napuhavanje troškova preuređivanja tamošnjeg sjedišta saveza 2014. godine. Contreras je bio vlasnik kompanije za nekretnine Tastavins koja je katalonskom savezu na čelu sa Subiesom ispostavila račun od 518.702 eura. Taj račun je pokrio krovni španjolski nogometni savez.

U to vrijeme je predsjednik španjolskog nogometnog saveza bio Angel Maria Villar koji je u prosincu 2017. morao odstupiti pod optužbom za korupciju. On je 27 godina upravljao savezom te tvrdio da je nedužan.

U svibnju je nakon izbora novi predsjednik postao Luis Rubiales. On je za potpredsjednika postavio Subiesa, dotad predsjednika Katalonskog nogometnog saveza.

RFEF je u priopćenju naveo kako je Subies osumnjičen za događaje iz vremena bivšeg vodstva saveza, odnosno za istragu vezanu za slučaj “Soule” usmjerenu protiv Villara, te da je potrebno uzeti u obzir pretpostavku nevinosti privedenih.

Katalonski nogometni savez priopćio je kako je civilna garda upala u njegovo sjedište sa sudskim nalogom te zatražila dokumentaciju, koju joj je savez i predao.